sobota, 15. maj 2010

O, Živjo! (Žurnal, maj 2010)

V zasipu vseh mogočih poznanstev še vedno obstaja ogromno ljudi, čigar imen in zgodb ne poznamo. In obratno. Hvala bogu! Ampak nekaj ljubljanskih se mi nehote ponavlja. Pa čeprav poznam samo svoje zgodbe, ki sem jih z njimi napisala zase. O prefrigani voznici skuterja, ki jo večkrat srečam na semaforju. Zmeraj zadovoljno drvi v nasprotni smeri od prometa, kar po kolesarski progi. Posvetljene in razkuštrane konice las ji silijo izpod čelade in nekontrolirano opletajo, ko frčijo v klanec. Zgleda kot iz kakšnega ubrisanega francoskega filma. Od vročine se ji svetlika koža. Pa od kakšnega kilograma preveč. Hecna je, pritiska na gas. Za sabo pušča tanek prš izpušnih plinov, oddaljujoči se monotoni »njee« in 7 črk na registrski tablici. Te ponosno izpisujejo njeno ime. O, živjo! Pa o prevarantu neslovenskih korenin, ki me nagovarja v svoji različici »slovenčine«, v skrbno izbrani šuštečki in mežika vame s svojo neukročeno mono obrvjo. O, živjo! Pa kako mu lahko prav vsak dan zmanjka bencina? In zakaj, ne glede na dejstvo, da se mu ta nesrečna reč z avtomobilom non stop dogaja, še vedno čisto zmeraj pozabi to frdamano denarnico. In kam cele dneve in noči vozi tega svojega otroka, ki ponovno »čaka v avtu«? Veš kaj? Adijo!

3 komentarji:

  1. en kisel ponedeljek je in prav taka sem tudi sama..do tega trenutka,zdaj nisem več...ker si me spravila v dobro voljo.
    Tvoj zapis je slika današnjih dni.
    Samo če ne lije kot iz škafa tudi po moji soseski slišim "njee" ob kateri koli uri dneva in noči.na zvonce pritiskajo čudni tipi,ki od mene hočejo samo en evro,še rajši več za preživetje,pol evra sicer vzame...zelo nejevoljno.Hitro zaprem vhodna vrata. Pozvoni še enkrat.Odprem,pa mi dolgin pravi"ej stara,a več pa novš dala????.....Ostala sem brez besed.Ostalo mi je še toliko moči,da sem vrata 2X zaklenila.
    Imej se kar se da lepo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hehe, cigo (pa ne mislim žaljivo!) s kanto za bencin in ja, z otrokom in ženo v avtu, ga poznam, itak!
    Drugače pa, ko bi vedela kakšne posebneže šele jaz srečujem (oz. ima to lastnost kar cela moja familija, da se razni čudaki "lepijo" na nas), npr. transvestita, ki se ob petkih nastavlja v Tivoliju in še in še bi lahko našteval...

    OdgovoriIzbriši